MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

DE MENS - TECHNIEK MET EEN HART

In oplossingen denken en het (schijnbaar) onmogelijke doen zit in ons bloed. Dit passen we niet alleen toe bij het maken van producten, maar in alle facetten van onze organisatie.

Wajongers

Een groep die weinig perspectief heeft, maar enorm veel te bieden. Wij hebben verschillende jongeren met een Wajong indicatie in dienst. Het is prachtig om ze bij ons te zien opbloeien. Ze horen vaak hun hele leven wat ze niet kunnen. Wij kijken niet naar onmogelijkheden, we zoeken hun kwaliteiten en passen daar ons productieproces op aan.

Het is ongelooflijk wat een beetje aandacht en normaal omgaan met iemand kan doen. Dit is te zien in de mooie documentaire van VGR over onze jongens en te lezen in dit krachtige artikel in de Panorama.

Erkend leerbedrijf
Als leerbedrijf dragen we bij aan de ontwikkeling van jonge vakmensen. Jongeren lijken het steeds minder interessant te vinden om te werken met hun handen en tastbare producten te maken. Wij willen leerlingen van praktijkscholen en VMBO’s laten zien wat ze allemaal kunnen en laten voelen hoe mooi het is om zelf iets tastbaars te maken. We vinden het elke keer weer bijzonder om iemand te zien groeien. Verschillende stagiaires hebben zich inmiddels ontwikkeld tot metaalbewerker.

HET MILIEU – INVESTERING IN DUURZAAMHEID

We willen de impact op het milieu tot een minimum beperken en investeren doorlopend in duurzame bedrijfsmiddelen en technieken, zoals:

  • Een natlakinstallatie die geschikt is voor het verwerken van oplosmiddelvrije lakken.

  • Een kleurenmengsysteem waarmee per kleur de juiste hoeveelheid verf kan worden aangemaakt.

  • Een waterzuiveringsinstallatie.

  • Een voorbehandeling met chroomvrije conversielagen.